標題: 投注方法一問 [打印本頁]

作者: coffee    時間: 21-10-2005 01:01 PM     標題: 投注方法一問

必殺密馬22次有4W4Q3T (50%), 我可以用セ投注方法先可以赢錢?

如果我買全餐Q PQ 好唔好呢?
作者: hungera    時間: 21-10-2005 01:08 PM

引用:
Originally posted by coffee at 21-10-2005 01:01 PM:
必殺密馬22次有4W5Q2T (50%), 我可以用セ投注方法先可以赢錢?

it really depends on the odd of the selected horses......
usually, 全餐Q PQ, is not good....
作者: GR上杉圭    時間: 21-10-2005 01:15 PM

可否post 返你之前所有必殺密馬o既派彩出來呢?
方便計算應該用一個點樣o既策略~
作者: coffee    時間: 21-10-2005 01:47 PM

引用:
Originally posted by GR上杉圭 at 2005-10-21 01:15 PM:
可否post 返你之前所有必殺密馬o既派彩出來呢?
方便計算應該用一個點樣o既策略~
posted already.
作者: coffee    時間: 21-10-2005 02:00 PM

引用:
Originally posted by hungera at 2005-10-21 01:08 PM:

it really depends on the odd of the selected horses......
usually, 全餐Q PQ, is not good....
如果隻馬有十倍樓上全餐Q或PQ都有分頭啫
作者: GR上杉圭    時間: 21-10-2005 02:47 PM

首先計算基本資料:
W機會率: 18%
Q機會率: 41%
T機會率: 50%
P派彩: (@22) $16.6
          (@11) $33.2
W派彩: (@22) $33.3
           (@4)   $183.1
根據之前投注都係主要買1W3P (以$10一注計算)
買1W3P共收入: $1829
買4P     共收入: $1462
本錢共           : $880
1W3P 回報率  : 207.84%
4P      回報率  : 166.13%
根據過往的派彩,平均10倍以上馬匹的連嬴派彩約$400
以你過往投注紀錄: 大約有50%投注馬匹有10倍或以上
每次買Q全餐總額: $1430
約數共收入        : $1600
實際上收入        : $1981
回報率: (@約數: 111.89%/@實際: 138.53%)
若全數轉為投注P: $1430
收入                 : $2693
回報率              : 184.54%

就算有新力升一匹冷門馬入圍: 令Q派彩達到$890,事實上回報率卻遠比只買P低。
不過,由於DATA唔多,只可以作簡單推論計算,要自己每次紀錄低回報率和派彩的差別才可以有一個完善的報告。
相信買冷門的比重唔會比買熱門高,所以大細注都唔能夠起到作用,反而可能弄巧反拙。
建議: 繼續1W3P/全P 投注方式

配合其他數據,計算熱門馬之入圍機會,低時才加入投注Q/QP全餐。
作者: phantomhorse    時間: 21-10-2005 02:55 PM

Sample size is too small. Hard to comment.

Generally, pro bet W. As mentioned before, no good to bet P.
作者: coffee    時間: 21-10-2005 03:11 PM

引用:
Originally posted by GR上杉圭 at 2005-10-21 02:47 PM:
首先計算基本資料:
          (@11) $33.2
買1 ...
其実我認為最理想係有人夾到我d馬然後買Q.

如果我買三重彩又有冇so呢?例如指定第一+F+F,另一注F+指定第二+F
作者: GR上杉圭    時間: 21-10-2005 03:11 PM

引用:
Originally posted by phantomhorse at 21-10-2005 14:55:
Sample size is too small. Hard to comment.

Generally, pro bet W. As mentioned before, no good to bet P.
只要tick 走d 熱門馬去買
or
only 買5倍以上 (w%:18.8)
就應該坐和望嬴~
只要有一匹半匹有分頭其實都可以搵到幾多~
不過就在於自己耐性幾多o既問題~
要嬴錢就唔好期望成日有錢收~
要以數據宏觀咁定一個投注策略~
作者: booking    時間: 21-10-2005 03:17 PM

引用:
Originally posted by GR上杉圭 at 2005-10-21 02:47 PM:
首先計算基本資料:
          (@11) $33.2
買1 ...
分析得好好!但data太少!
作者: coffee    時間: 21-10-2005 03:20 PM

data 太少都要諗個方法買,然後modify
作者: GR上杉圭    時間: 21-10-2005 03:26 PM

引用:
Originally posted by coffee at 21-10-2005 15:20:
data 太少都要諗個方法買,然後modify
Q/QP真係唔抵諗...
WP先最有盈利...

P.S. 必殺密馬可能一日內只有一兩隻,同一場基本上同時出現o既機會率很低,其他馬雖然有d 操練o既上名率係0...但如果正藉轉換期/爆呔就痳煩...
可不繼續簡簡單單o既投注模式?
要改善o既只係命中率上的問題,再慢慢加重本金去投注。
作者: booking    時間: 21-10-2005 03:29 PM

引用:
Originally posted by coffee at 2005-10-21 01:01 PM:
必殺密馬22次有4W4Q3T (50%), 我可以用セ投注方法先可以赢錢?

買全餐Q PQ 就唔係咁work,賺得唔多.....上杉圭提出過。
我提議買欖嘅形式,WP分開。賺到某個數就加注碼!
你命中率咁高,買欖嘅風險相對減低!總好過加入其他嘅factor而影響命中率.....
作者: coffee    時間: 21-10-2005 03:33 PM

But 買Place 欖嘅風險高wor, always less than $20, 賺得唔多
作者: GR上杉圭    時間: 21-10-2005 04:07 PM

引用:
Originally posted by coffee at 21-10-2005 15:33:
But 買Place 欖嘅風險高wor, always less than $20, 賺得唔多
用熱門唔買o既方式去買~
果個回報率其實幾高~
W就要5倍以上先值搏~
P就2倍起步就ok 喇~
因為(P入圍%: 50%)
作者: Forest    時間: 21-10-2005 05:57 PM

始終 "操練必殺技" 都唔係全面分析晒成場賽事 ...
因為 ... 有好操練 ... 都可能跑 2,2,3,3 ....
所以, 個人認為都係定個基金, 作 W/P 投注好o的 ;)
金額就以投注時基金總數 5% or 10% 計.(percentage 係一場場計 ....)
如第一場贏o左 ... 下一場投注o既 10% 就相對加大o左 ...
如果o個日好表現 .... 就可以贏多o的 ....
輸時 ... 輸少o的 ;)

如果 ... "操練必殺技" keep 住有穩定入圍及勝出率 ....
可以再考慮 1,3,5,7 ... 咁投注.
如 ... 第一注 $100, 唔中 .... 第二注就 $300 .... 如此類推 :cool:
作者: lammallam    時間: 21-10-2005 09:58 PM

其實入圍率有50%,應該好好利用,如長期保持在30-50%內,此方法會
作者: d836010    時間: 21-10-2005 10:02 PM

how about 單T is return?
will it be better than Q or PQ?
作者: GR上杉圭    時間: 21-10-2005 10:19 PM

引用:
Originally posted by d836010 at 21-10-2005 22:02:
how about 單T is return?
will it be better than Q or PQ?
1.以1匹馬膽計算,全餐注數甚多\r
2.單T平均派彩亦只有數百,大熱門入圍率都有40%,那派彩更慘不忍睹...
作者: cmleeeeeee    時間: 22-10-2005 12:40 AM

引用:
Originally posted by coffee at 21-10-2005 03:11 PM:

如果我買三重彩又有冇so呢?例如指定第一+F+F,另一注F+指定第二+F
coffee兄
            50% 入位置,不如買單T全餐,經常有意想不到的收獲,一膽13腳共78注,5元一注只390元,若回報滾全大了,可考慮加至10元一注,這方法比較簡單,50%名中率,將會有很不錯的回報.W的名中率太低了,還是勿沾手吧!
作者: GR上杉圭    時間: 22-10-2005 01:04 AM

引用:
Originally posted by cmleeeeeee at 22-10-2005 00:40:

coffee兄
            50% 入位置,不如買單T全餐,經常有意想不到的收獲,一膽13腳共78注,5元一注只390元,若回報滾全大了,可考慮加至10元一注,這方法比較簡單,50%名中率,將會有很不錯的回報.W的名中率太低了,還是 ...
但係計埋投注本金問題~
你就會發覺實際上WP回報率會高好多...
因為單T派彩事實上真的不高~
本人上季曾試每場1膽6~9腳@$5注~
命中率都有1/2~
但係最多都係打過和...
作者: cmleeeeeee    時間: 22-10-2005 01:06 AM

引用:
Originally posted by coffee at 21-10-2005 03:11 PM:

這樣買本錢太大了,還是考慮單T吧!單T全餐經常有幾+倍馬入圍,回報不錯的.
作者: cmleeeeeee    時間: 22-10-2005 01:23 AM

引用:
Originally posted by GR上杉圭 at 22-10-2005 01:04 AM:

但係計埋投注本金問題~
你就會發覺實際上WP回報率會高好多...
因為單T派彩事實上真的不高~
本人上季曾試每場1膽6~9腳@$5注~
命中率都有1/2~
但係最多都係打過和...
單T只拖6-9隻腳,回報率當然不高,因為你沒有考慮那些可將單T賠率大大提高的冷馬.我發覺coffee兄的資料中有一場T派彩5萬多元,我相信單T都接近一萬,不買全餐根本中不了.
作者: Victoriousfeel    時間: 22-10-2005 01:27 AM

我覺得你除左操練之後...

還要看其他馬既速勢...出擊意慾...合拍等...
作者: teatea    時間: 22-10-2005 01:49 PM

I think that considering the cost of bet, 1W3P is temporary best method to test your theory. Sometimes your many cold horse not able to win but place.

Need to have more data and performance watch to review....

Possible to increase return by 2X3 for some small bet say $10??

歡迎光臨 賽日密馬 (http://hrc.hk/) Powered by Discuz! 6.0.0